>>> TEPE ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ TARİHÇESİ

>>> TEPE ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ TARİHÇESİ

Okulun/Kurumun Tarihçesi ve Bugünkü Durumu

Okulumuz 2006 Yılı Eylül ayında faaliyete girmiştir. İlk olarak Beldemiz Tepe İlköğretim Okulu Müdürlüğü’nün binasında geçici olarak 2009 Ekimine kadar eğitim – öğretim hizmetlerini yürütmüştür.

02.06.2017 4993

 

Okulumuz 2008 Öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yaptırılmış ve Tepe Lisesi adıyla eğitim öğretime başlanmıştır. Adını; Beldemizin isminden almıştır.  Okulumuzun hizmete girmesinden itibaren belde ve civar köylerdeki özellikle ulaşım sorunu ve maddi problemler nedeniyle okuyamayan başta birçok kız öğrenci ve erkek öğrenci için lisemiz bir fırsat olmuştur. Açılışından itibaren kurucu müdür olarak Halit KARAATAY ’ın görev yaptığı okulumuzda, 21.10.2013 tarihinde kadrolu müdür olarak atanan Abdulhakim TUNCAY, halen bu görevini yürütmektedir. Beldemizin ilk ve en yeni lisesi olan okulumuz; kısa sürede tercih edilen bir lise olmuş, başarısı ve disipliniyle ön plana çıkmıştır.   

      Okulumuzda 15 tane sınıf; Fizik Laboratuarı, Kimya Laboratuarı, Biyoloji Laboratuarı, 150 kişilik Çok Amaçlı Salon, Müzik Odası, Yemekhane, Futbol Sahası Voleybol Sahası, Masa Tenisi Odası bulunmaktadır. Okulumuz teknoloji anlamında da çok güzel ve sürekli güncellenen bir web sitesine sahiptir.

 

Tecrübeli idareci ve öğretmen kadrosuna sahip okulumuzda geleceğimize yön verecek öğrencilerimizin en iyi şekilde yetiştirilmeleri için her türlü gayret gösterilmektedir.

VİZYONUMUZ

Eğitim ve öğretim hizmetlerini çağdaş ölçütler doğrultusunda yürüten, sürekli gelişen, nitelikli ve yenilikçi bir kurum olmaktır.

 

MİSYONUMUZ

Mutlu, özgüvenli, başarılı, ilkeli, duyarlı, açık fikirli, araştıran-sorgulayan, iletişim becerileri gelişmiş, öz değerlendirme yapabilen, işbirliğine yatkın, yaratıcı ve eleştirel düşünen, öğrenmeye ve yeniliğe açık, entellektüel, cesaretli, çok yönlü gelişime açık, ulusal kültürünü özümsemiş, küresel düşünen bireyler yetiştirmektir.

 

 HEDEFLERİMİZ:

 

  • Bir üst eğitim öğretim kurumuna kaliteli öğrenciler yetiştirmek
  • Öğrencilerin duyuşsal ve bedensel gelişimlerini destekleyici olanaklar sağlamak
  • Yöneticisi, öğretmeni, öğrencisi ve velisi ile bir bütün olarak sevinci ve başarıyı paylaşabilmek
  • Öğrencilerdeki istenmeyen davranışları olumlu yönde geliştirmek
  • Benim öğrencim değil bizim öğrencimiz bilinciyle hareket etmek
  • Öğrencilerde temiz çevre bilinci uyandırmak
  • Çevrede her yönüyle örnek teşkil etmek.